فرایند انتخاب مدرس المپیاد در آیریسک

پشت پرده انتخاب اساتید المپیاد در آیریسک: چگونه بهترین‌ها را پیدا می‌کنیم؟

انتخاب مدرس المپیاد، فرایندی است که نه‌تنها بر کیفیت یادگیری دانش‌آموزان تأثیر مستقیم دارد، بلکه تعیین‌کننده موفقیت آن‌ها در عرصه‌های رقابتی کشوری و جهانی است. در آیریسک، این فرایند با دقت و حساسیت بالایی انجام می‌شود تا مطمئن شویم هر دانش‌آموزی در سطوح مخنلف، از بهترین اساتید ایران آموزش ببیند. اما معیارهای انتخاب این اساتید چیست و چگونه می‌توانیم مطمئن شویم که آن‌ها می‌توانند بهترین تجربه یادگیری را ارائه دهند؟ در ادامه، به بررسی این فرایند می‌پردازیم.

از زبان مدیر آیریسک بشنوید:

شرح فرایند انتخاب معلم المپیاد در آیریسک

سلام به بچه‌های عزیز و خانواده‌های گرامی پرسیدید که معلم‌های آیریسک چطور انتخاب میشن!؟ همونطور که توی آیریسک استعداد بچه‌ها رو پیدا می‌کنیم و ازشون مدال آور کشوری و جهانی تو رشته‌های مختلف می‌سازیم، من جواهریابی خاصی هم بین معلمای المپیاد دارم که به تجربه و توی این حدود ۲۴ سال کار المپیادی تو نقاط مختلف کشور به دست آوردم. آقای حافظ این رو [در مورد جواهرات مختلف] خیلی تمیز گفته:

نه هر که چهره برافروخت دلبری داند

نه هر که آینه سازد سکندری داند

و در ادامش میرسه به اینکه:

هزار نکته باریک تر ز مو اینجاست

نه هر که سر بتراشد قلندری داند

.:. بیشتر بخوان .:.
فرم همکاری با آیریسک

یه مثال بزنم بعد بریم سراغ ادامه داستان؛ انتخاب یه بازیکن فوتبال حرفه‌ای که دوره‌های مربیگری رو هم به ترتیب طی کرده برای راهبری یه تیم فوتبال عاقلانه است اما هنرمندانه نیست! همه می‌دونن زیدان و گواردیولا مربی‌های خوبی می‌شن. هنر مدیر باشگاه کشف امثال خوزه مورینیو آریگوساچی کریستوف دام و غیره است که بازیکن نبودند اما با انتخاب به موقع و اعتماد به اونها تونستن از بهترین مربیای جهان بشن.

حالا از فوتبال بریم سراغ داستان المپیاد، خیلی از سال‌ها در کنار معلم‌های مشهور با کارنامۀ مشخص، سراغ معلم‌هایی رفتم که مشهور نبودن اما دلسوز بودن، خیلی کار بلد بودن و بعد از آیریسکی و مشهور شدن انقدر کارنامه با کیفیتی داشتن که به کمیته‌های علمیه کشوری دعوت شدند، طراح سوالات کشوری و جهانی هم شدند.

سریع که سراغ حافظه‌ام میرم تو المپیادهای ریاضی، زیست شناسی، شیمی، نجوم، فیزیک، ادبی و کامپیوتر هر رشته چند نفر رو دارم که از اکتشافات من بوده و بعداً به کمیته‌های کشوری رفتند و در قدرت تدریس و رهبری فکری بچه ها شدن جزو معلمین تراز اولی که به کشور معرفی کردم.

برای انتخاب معلم در دوره‌های مختلف آیریسک معمولا این موارد را اصل در نظر می‌گیرم و فقط گاهی با توجه به شرایط بچه‌ها و پیشرفت کلاس ممکنه اون رو تغییر بدم:

یک: برای تدریس مفاهیم اولیه و کار با بچه‌هایی که هنوز حرفه‌ای نشدند، سراغ معلمی می‌رم که پرسابقه و همراه و کار بلد باشه تا بتونه مفاهیم ساده و سخت رو در ذهن بچه‌ها هک کنه و اونها رو به رشته المپیادشون علاقه‌مندتر کنه. معمولاً مدالی‌های کشوری و جهانی پرتجربه، استادهای تراز اول دانشگاه و کسایی که چند تا کتاب المپیادی تالیف کردن تو این گروه قرار می‌گیرند.

دو: برای حل تمرین و جمع بندی مرحله اول و دوم دوستانی رو انتخاب می‌کنم که ذهن و تر و تازه دارد و در کنارش یک گنجینه سوال خوب گردآوری و طبقه بندی کردند که هر سال به روز میشه. اگر کسی دهه ۹۰ سوالات خوبی رو با بچه‌ها کار کرده باید خودش رو باز هم به روز کنه وگرنه توی پیشرفت و رقابت هر روزه دانش گم میشه و جا میمونه.

اینطوریه که ترکیبی از معلم‌ها با سطح تجربه و توانمندی‌های خاص و متنوع رو کنار هم داریم تا هر سال بچه‌های بیشتر و با کیفیت‌تری رو به قله‌های دانش تخصصی خودشون برسونیم. البته ناگفته نماند با توجه به گستردگی دانش آموزان آیریسک ممکنه گاهی معلم و یه گروه از بچه‌ها با هم به بهترین ارتباط نرسند؛ اینطور وقت‌ها شنوندۀ نظرات و راهکارهای مختلف تو تیم علمی و بچه‌ها هستم تا با تغییر روش یا تغییر معلم، سرعت رشد بچه‌ها رو به حد دلخواه برسونم. از اونجا که تدریس المپیاد برای اغلب مدالی‌ها یک شغل دلی و پاره وقت تا حدود ۲۵ سالگیه، همیشه در ورودی آیریسک برای همکاری با چهره‌های توانمند و جدید بازه. امیدوارم سوالتون رو کامل جواب داده باشم حسابی بهتون خوش بگذره 🙂

فرم همکاری با آیریسک

امکان ارسال دیدگاه برای این مطلب وجود ندارد.